MOVING MAGNET PICKUP

Som en av verdens ledende spesialister på avanserte legeringer og presisjonsliping av diamanter, er Nagaoka en av de få som både utvikler og konstruerer alle deler av pickupen selv. Med en historie som strekker seg tilbake til 1940 kan man trygt regne Nagaoka som en av de mest tradisjonsrike produsentene i feltet.

Nagaokas modellportefølje av pickup`er er alle i MP (Moving Permalloy) - serien hvor den magnetiske kretsen er svært kort for å komme så nært opp til en ideal-pickup som mulig. Bruken av svært kraftige magneter (samarium kobolt), nåler i boron og UT58 aluminium i kombinasjon med ekstremt høy presisjon ved diamantsliping og kontruksjon av pickup-huset gjør MP-serien til transparente og perfekt balanserte pickup´er med fantastisk sporingsevne og høy oppløsning.

Hele MP-serien er av typen Moving Magnet, hvor bytte av stift er rimelig og lettvint. Nagaoka tilbyr også MP-serien montert i headshell med SME-innfatning. Da alt er utviklet og produsert in-house kan Nagaoka tilby sine pickup´er til svært konkurransedyktige priser.
Nagaoka MP-serien skårer jevnlig høyt over sine respektive prisklasser i tester utført av internasjonale HiFi-magasiner.

Med snart 60 års erfaring er Tonar en av verdens ledende spesialister på produksjon av pickup, stifter, ettermarkedsdeler og vinylrelatert utstyr. I sortimentet finnes over 3000 stifter og over 1000 forskjellige typer pickups i forskjellige varianter, fra spesialformater, T4P plug-in, keramiske, Moving Magnet, Induced Magnet, Moving Iron og Moving Coil. 
Tonar er en O.E.M produsent av alle deler til platespillerstifter og pickups, inkludert safir og diamant-nåler. Nålene leveres i sfæriske, elliptiske og kontakt-type varianter. Tonar leverer også aluminium og boron stifter, samt små, men kraftige magnerer og coiler. 
Vårt utvalg leveres hovedsaklig til moderne HiFi platespillere. Vi har også et meget bredt utvalg av vedlikeholdsprodukter for vinylplater og platespillere, samt high-end platespiller armer.